Blog

Taşınırken eşyalar nasıl paketlenmeli?

tasinirken-esyalar-nasil-paketlenmeli.jpg

Bir taşınmanın güvenli bir şekilde tamamlanabilmesinin temelinde eşya ambalajlama aşaması yer alır. Bir koli eşyadan bir bütün ev nakliyesine kadar her taşımada en sağlam olduğunu düşündüğümüz parçaları bile paketlememiz gerekir.


Cam gibi hassas malzemeler ambalajlanırken koltuklar açıkta bırakılmaz onlar da sarılıp öyle taşınır. Bunun sebebi ise taşınma aşamasında darbeyle veya başka eşyalarla temas ettiğinde zarar görmemesidir.

Ambalajlı nakliye bu kadar önemliyken uygulanmasında da dikkatli olmak gerekir. Taşınırken eşyaların paketlenmesi için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

Eşyaların listesi yapılır: Taşınacak eşyaların listesi yapılır ve hangi eşyaların hangi malzemelerle paketleneceği belirlenir.  Örneğin tabalar kolilerle taşınabilecekken buzdolabı, çamaşır makine gibi beyaz eşyalar kutu ile değil özel örtülerle sarılıp taşınmalıdır.

Paketleme malzemeleri toplanır: Paketleme malzemeleri olarak kutular, madde, patpatlı naylonlar, özel örtüler toplanır.

Kırılacak eşyalar ayrı paketlenir: Kırılacak eşyalar, özellikle porselen, cam veya porselen tabaklar gibi eşyalar, en az hareket edecek şekilde sıkıca paketlenir. Bu gibi eşyaları kolilere koyarken kendi aralarında da sarılarak tamamen güvende olmaları sağlanır.

Eşyaların kutulara düzgün bir şekilde yerleştirilmesi: Eşyalar, kutulara düzgün bir şekilde yerleştirilmeli ve boşluklar doldurulmalıdır. Büyük bir koli içerisinde az miktarda ürün konup kapatılırsa bu yolculuk boyunca içerisinde hareket ederek etrafa çarpacak, zarar görmeye elverişli duruma geçecektir.

Kutuların etiketlenmesi: Kutuların etiketlenmesi, hangi eşyanın hangi kutuda olduğunun belirlenmesine yardımcı olur ve taşınma esnasında eşyaların bulunması kolaylaşır. Bunu yaparken kutuların üzerine hangi odanın kutusu olduğunu yazabilir, ekstra olarak numaralandırabilirsiniz.  Numaralar, hangi kolinin hangi odanın hangi eşyasını içerdiğini belli eder. Örneğin Salon -1 şeklinde numaralandırılan koli salon içindeki aksesuarların olduğu koli şeklinde kodlayarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bu adımlar takip edildiğinde, eşyalar güvenli bir şekilde paketlenir ve taşıma esnasında zarar görme riski azalır.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım